Hallonrutor med glasyrtäcke
Hallonrutor med glasyrtäcke
Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
3-4 dl frysta hallon
Glasyr:
200 g philadelphiaost
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke.
3. Smält smöret, låt det svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet.
4. Häll smeten i långpannan. Strö över hallonen. Grädda kakan på nedre falsen i ca 25 min. Låt den kallna.
5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö på riven kokos. Skär upp i bitar.
Fick provsmaka dessa goda kakor i torsdags.
Verkligen goda...
Åh! Hur goda såg inte dem här ut?! Måste testa nån dag!