Hallonrutor med glasyrtäcke

Hallonrutor med glasyrtäcke

                

Ingredienser:

3 ägg
3 dl socker
200 g smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
3-4 dl frysta hallon

Glasyr:

200 g philadelphiaost
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke.

3. Smält smöret, låt det svalna några minuter. Blanda under tiden mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet.

4. Häll smeten i långpannan. Strö över hallonen. Grädda kakan på nedre falsen i ca 25 min. Låt den kallna.

5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan och strö på riven kokos. Skär upp i bitar.


Kommentarer
Taina

Fick provsmaka dessa goda kakor i torsdags.

Verkligen goda...

2011-10-01 19:33:20
Veronica

Åh! Hur goda såg inte dem här ut?! Måste testa nån dag!

2011-10-09 14:08:56
URL: http://ceekay.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0